Legenda kertoo, että aina kun Helsinki-Lahti-moottoritietä korjataan, soitetaan ensimmäisenä Esa Meroselle. Tai jos tien varresta pitää kaataa vaaralliset puut, niin Esa evästää, mitkä kuuset ja männyt ovat eniten vinksallaan. Muutaman kerran on meinaa tienvarsimaisemaa tullut nupista haukan silmin silmäiltyä.

Lahdessa majaansa pitävä ja naapurista Orimattilasta aikanaan maailmalle lennähtänyt KOAn komein kuski Meronen on Kilon Osuus-Auton Lahden pään mestarismies, jolla on kunnia painaa menemään Lahti-Espoo-Lahti-väliä harvase päivä KOAn 32-metrisellä ”jättijunalla” – viikossa kilometrejä saattaa kertyä mittariin jopa 1 500 ja viiden vuoden KOA-taipaleella siten helposti yli 300 000 km. Wow!

Reitti ja pienikin kuoppa ovat siis lihasmuistissa ja Esan meno viilipyttymäisen komeaa – sekä tietenkin vastuullista, sillä jättijunan kyytiin kun mahtuu kerralla tavallista enemmän tavaraa. Ja voit muuten olla satavarma, että kotoasi löytyy jokin Merosen kuskaama päivittäistavara. Monesta asiasta innostuva ja positiivinen Esa jaksaa vilpittömästi uskoa, että vielä koittaa se päivä, jolloin Pelicans tuo Pojan kotiin.