Arto Hyvärinen

Ape-frontpage

Koalainen, joka tuntee joka ikisen Lahden alueen tien, risteyksen ja oikopolun. Niin hyvin, että tarina kertoo Arto ”Ape” Hyvärisen löytävän vaikka silmät sidottuina Salpausselän Karpalomäestä suorinta reittiä alas urheilukeskuksen maaliviivalle. Etenkin silloin, kun alla on jokin pyörillä ja moottorilla varustettu kapine, jollaisilla Arto on tottunut liikkumaan reilun puolivuosisataisen elämänsä aikana.

Eikä pulmia toisi edes yöaikaan tehty suunnistus, sillä Ape on tottunut painamaan Päijät-Hämeen raitilla jo 20 vuotta yövuorossa ajaen – KOAlla on siis pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan lisäksi myös Lahti ensiluokkaisesti hallussa.

Toinen tarina puolestaan kertoo, että kotiseuturakas KOA-ammattilainen poistuu huonekaluistaan tunnetusta synnyinkaupungistaan usein keskikesän juhlan aikoihin. Juhannuksena Mr. Hyvärinen on tottunut suuntaamaan ilmateitse johonkin Lahti Cityä suurempaan (muttei hienompaan) Euroopan metropoliin – tiedä vaikka KOAkin kuljettaisi joskus Euroopassa kuljetusmaestro Apen johdolla…

Posted in Kauden kuskit